• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Denizli'de Lif Kabakları Ekimi Yaygınlaşıyor: Doğal Temizlik Ürünleri İçin Hasat Yaklaşıyor
Ekonomi
Yayınlanma: 30 Eylül 2024 - 13:44

Denizli'de Lif Kabakları Ekimi Yaygınlaşıyor: Doğal Temizlik Ürünleri İçin Hasat Yaklaşıyor

Ekonomi
30 Eylül 2024 - 13:44
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Denizli'de Lif Kabakları Ekimi Yaygınlaşıyor: Doğal Temizlik Ürünleri İçin Hasat Yaklaşıyor
Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi’nde geçen yıl yapılan lif kabakları deneme ekimi başarılı sonuçlar verdi. Bu yıl ise üretim alanı genişletilerek lif kabakları daha fazla alanda dikildi. On gün içinde hasat edilmesi planlanan kabaklar, doğal temizlik ürünleri olarak dikkat çekiyor.

Çiftçi Mensur Aydemir, geçen yıl elde edilen tohumlarla bu yılki ekimin yapıldığını belirtti. "İnternetten bulduğum tohumlarla geçen yıl deneme ekimi yaptım. Bu yıl ise daha geniş bir alanda lif kabakları yetiştirdim. Bakımı zor, ancak sonuçları oldukça faydalı," diyen Aydemir, lif kabaklarının doğal bulaşık süngeri ve banyo kesesi olarak kullanıldığını ifade etti.

Lif kabaklarının, 60-70 santim uzunluğa ulaştığında hasat edildiğini ve kuruduktan sonra üst kabuklarının soyulmasıyla liflerin ortaya çıktığını anlatan Aydemir, "Lif kabakları, doğal ürünlere olan ilginin artmasıyla aktarlarda rağbet görüyor. Kimyasal madde içermediği için cilde son derece faydalıdır. Vücuttaki ölü derileri yok eder ve tencereleri çizmeksizin kullanılabilir," şeklinde konuştu.

Aydemir, lif kabaklarının tropikal ve subtropikal iklimlerde yetiştiğini belirterek, "Dev bir salatalık ya da kabağa benziyor. Hasat edildikten sonra 6 ay kuruması bekleniyor. Kuruduktan sonra çekirdekleri çıkarılıyor, suya batırılıyor ve kabukları soyularak kullanıma hazır hale geliyor. Hem bütün halde hem de dilimlenmiş olarak satılabiliyor," dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
ÜRETİCİLER İSYAN ETTİ;
ÜRETİCİLER İSYAN ETTİ; "SARAYKÖYLÜ ÇİFTÇİLER ÖLDÜ" YAZILI TABUTLA YÜRÜDÜLER!
52 yıllık Acselsan Fabrikasının yönetimi TMSF’ye geçti
52 yıllık Acselsan Fabrikasının yönetimi TMSF’ye geçti
Emekli Lütufla Değil, Onuruyla Yaşamak İstiyor
Emekli Lütufla Değil, Onuruyla Yaşamak İstiyor
Babadağ Vergi Dairesi hizmete açıldı
Babadağ Vergi Dairesi hizmete açıldı
27 Yıl hapis cezası ile aranan hırsız yakalanarak cezaevine gönderildi
27 Yıl hapis cezası ile aranan hırsız yakalanarak cezaevine gönderildi

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim