Denizli’de şehir içi ulaşım ücretlerine kapsamlı zam geldi. UKOME'nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) aldığı kararla, otobüs, minibüs ve taksi tarifeleri 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak şekilde yeniden düzenlendi. Zamlarla birlikte ulaşımda vatandaşın cebine binen yük daha da ağırlaştı.
Yeni tarifeye göre, belediye otobüslerinde sivil yolcu ücreti 22,50 TL’ye yükseltilirken, öğrenci bileti 13,50 TL oldu. Minibüslerdeki artış ise daha sert: 22 TL olan sivil taşıma ücreti 25 TL’ye, 17 TL olan öğrenci ücreti 20 TL’ye çıkarıldı.
Taksilerde Açılış 45 TL Oldu, İndi-Bindi 135 TL’ye Dayandı
UKOME’nin kararıyla taksilerde de önemli değişikliklere gidildi. Önceden kademeli kilometre tarifesiyle ücretlendirilen taksi ulaşımında artık sabit bir sistem uygulanacak. Açılış ücreti 22,50 TL’den 45 TL’ye çıkarılırken, kilometre başına ücret 36 TL olarak sabitlendi. En düşük ücret olarak belirlenen indi-bindi tarifesi ise 90 TL’den 135 TL’ye yükseltildi. Bu ücret kent içinde 2,5 kilometreye kadar olan tüm kısa mesafeler için geçerli olacak.
1 Temmuz'dan İtibaren Yeni Fiyatlar Geçerli
UKOME’nin açıkladığı yeni ulaşım tarifesi, 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girecek. Vatandaşlar hem toplu taşıma hem de taksi kullanımlarında yeni ücretlere göre ödeme yapacak. Denizli’de ulaşım, artık cüzdanları daha fazla yakacak.




