Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), artan akaryakıt maliyetleri, bakım-onarım giderleri ve ekonomik koşullar nedeniyle şehir içi ulaşım tarifelerini yeniden düzenledi. Bu yeni düzenleme ile belediye otobüslerinde kullanılan abonman kartları, 80 biniş sınırından çıkarılarak aylık sınırsız kullanıma açıldı. Yeni fiyatların, 15 Kasım 2024 itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Belediye Otobüsü ve Minibüs Ücretlerinde Güncelleme
UKOME, ulaşım hizmetlerinin sürdürülebilirliği için belediye otobüsleri ve minibüslerde yeni tarifeleri onayladı. Yapılan açıklamaya göre, belediye otobüslerinde sivil ücret 19 TL, öğrenci ise 12 TL olarak belirlenmesi gerekirken, Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı destekle bu ücretler sivil 17 TL, öğrenci 10 TL olarak uygulanacak. Ayrıca, şehir içi minibüs tarifesinde ise sivil 22 TL, öğrenci 17 TL olarak yeni düzenleme yapıldı.Sınırsız Abonman Kartı Dönemi Başladı
Bu düzenleme kapsamında belediye otobüslerinde aylık abonman kartları da yenilendi. Önceden 80 binişle sınırlı olan abonman kartları artık sınırsız olarak kullanılabilecek. Yeni tarife ile sivil abonman kartı 1300 TL, öğrenci abonman kartı ise 700 TL’den satışa sunulacak.TÜFE Artışı Göz Önünde Bulunduruldu
UKOME, geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemeden bu yana TÜFE oranının %75,62 artış gösterdiğine dikkat çekerek, yeni tarifelerde bu artış oranını baz aldı. Belediyenin sübvanse ettiği fiyatlarla hem sivil hem de öğrenci biletlerinde daha uygun fiyatlar sunulurken, UKOME yetkilileri düzenlemeyle beraber ulaşımın daha sürdürülebilir hale geleceğini belirtti.