• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Denizlili Elif Öğretmen yılın öğretmeni ödülüne layık görüldü
Eğitim
Yayınlanma: 31 Ekim 2023 - 17:45

Denizlili Elif Öğretmen yılın öğretmeni ödülüne layık görüldü

Eğitim
31 Ekim 2023 - 17:45
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Denizlili Elif Öğretmen yılın öğretmeni ödülüne layık görüldü

Daha önce Mor Sertifika ve Birleşmiş Milletler Küresel Okullar Programı ödüllerini kazanan Denizlili Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Elif Selçuk, “Yılın Öğretmeni” ödülüne layık görüldü.

Denizli Merkezefendi Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi öğretmeni Elif Selçuk, 10.’su düzenlenen ve 17 kategoride ödüllerin verildiği “Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri” yarışmasında “Yılın Öğretmeni” ödülünü kazanarak, Denizli’ye bir ilki daha yaşattı. Elif Selçuk ödülünü, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Eski Genel Müdürü Ömer Balıbey'in elinden aldı.

Ödülünü sahada kendisiyle benzer zorluklarla karşılaşan veya benzer hedefler peşinde koşan kadınlara ve öğretmenlere armağan eden Selçuk, ‘’Her şey bir hikayeyle başlar. Bir kız çocuğunun kararlılığı, çabaları onun geleceğini şekillendirir. Türkiye'nin en doğusunda, dezavantajlı bir şehir olan Kars'ta yaşadım. Bir öğretmenin bir kız çocuğuna hayatın engellerini aşması ve tam potansiyeline ulaşması için rehberlik etmesinin ne kadar anlamlı bir duygu olduğunu çok iyi biliyorum. Bu yüzden öğretmenlik mesleğini seçtim. Bitlis, Tatvan ve Şanlıurfa'da 7 yıl boyunca dezavantajlı okullarda çalıştım. Şanlıurfa’da Mevsimlik işçi, sömürülen emekçi, parçalanmış ellerle kalem tutan öğrencilere öğretmeni oldum. Kız çocuklarının eğitim haklarını elde etmeleri için çabaladım. Şimdi ise okulum Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi’nde de öğrencilerimin yüzyılın sorunlarıyla mücadele etme, sürdürülebilir bir gelecek tasarlama becerileri kazanmaları için Birleşmiş Milletler Küresel Okullar Programı’nı (Global Schools Program) uyguluyorum. Bu ödül sahada çabalarımın, adanmışlığımın onaylanması anlamına geliyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılında bir cumhuriyet kadını olarak ‘Yılın Öğretmeni’ ödülüne layık görülmüş olmanın duygusal bir anını ve haklı gururunu yaşıyorum. Denizli ilimize bu ödül hayırlı olsun” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Pamukkale Halk Eğitim'den, İbrahim Çallı'ya Vefa Sergisi Büyük İlgi Gördü
Pamukkale Halk Eğitim'den, İbrahim Çallı'ya Vefa Sergisi Büyük İlgi Gördü
Eğitim-İş Denizli:
Eğitim-İş Denizli: "Kamusal ve Laik Eğitimden Vazgeçmeyeceğiz"
Eğitim Sen Denizli, 2025-2026 Eğitim Yılını Raporla Değerlendirdi
Eğitim Sen Denizli, 2025-2026 Eğitim Yılını Raporla Değerlendirdi
Okullarda karne heyecanı: Ders bitti, tatil zamanı
Okullarda karne heyecanı: Ders bitti, tatil zamanı
Genç girişimciler kurulu, yeni başkanını ve icra komitesini belirledi
Genç girişimciler kurulu, yeni başkanını ve icra komitesini belirledi

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim