Hükümet, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunan yaklaşık 9 milyon vatandaşı rahatlatacak yeni bir düzenleme hazırlığında. Gündemde borçların ertelenmesi veya tamamen silinmesi gibi seçenekler yer alıyor. Bu düzenleme ile borçluların sağlık hizmetlerinden kesintisiz yararlanmaları hedefleniyor.Mevcut uygulamaya göre, GSS borcu olan vatandaşlar 1 Ocak 2025 itibarıyla sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak. Ancak, yapılacak düzenleme ile bu sürecin vatandaşlar için mağduriyet yaratmasının önüne geçilmesi planlanıyor.
Masadaki Seçenekler
Hükümetin üzerinde çalıştığı düzenlemede iki ana çözüm önerisi öne çıkıyor:- Borçların Ertelenmesi: GSS prim borçlarının belirli bir süreliğine ertelenmesiyle sağlık hizmetlerine erişim sağlanması planlanıyor.
- Borçların Silinmesi: Tüm borçların silinmesi ya da gecikme faizleri ve cezalarının affedilmesi değerlendirilen seçenekler arasında. Daha önce, 2014 yılı öncesine ait borçlar torba yasa ile silinmişti. Benzer bir uygulamanın tekrar gündeme gelebileceği belirtiliyor.




