• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Karcı Dağı Hangi Rantın Kurbanı Oluyor?
Gündem
Yayınlanma: 28 Ekim 2024 - 15:18
Güncelleme: 28 Ekim 2024 - 16:22

Karcı Dağı Hangi Rantın Kurbanı Oluyor?

Gündem
28 Ekim 2024 - 15:18
Güncelleme: 28 Ekim 2024 - 16:22
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Karcı Dağı Hangi Rantın Kurbanı Oluyor?
Beş gündür Denizli’nin Karcı Dağı’nda, ormanlar cayır cayır yanarken, gözleriniz, vicdanlarınız nerede?

Denizli’nin ciğerleri, yeşili, doğası, insanı alevlerin içinde feryat ediyor; bu manzaranın ortasında AKP’li milletvekillerinin ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin sessizliği, artık dayanılmaz hale geldi. Denizli halkı alevlere karşı canını dişine takarken siz neredesiniz?

Kongreleriniz, koltuk hesaplarınız, siyasi çıkarlarınız bu yanan doğadan daha mı değerli? Denizli halkının oylarıyla o koltuklara oturdunuz ama Denizli yanarken suskunluğunuzu bozmuyorsunuz. Bu kadar mı duyarsız, bu kadar mı kayıtsızsınız?

Karcı Dağı’nı rant için mi kurban ediyorsunuz? Günlerdir bu sessizliği bozmamanız, akıllara bu soruyu getiriyor. Yangını söndürmek için ortada ne yeterli helikopter var, ne de yangını kontrol altına alacak uçak. 21. yüzyılda, milyonlarca liralık araç filosuna ve onlarca uçağına  sahip bu ülkenin bir yangın uçağı yok mu? Türkiye’nin en büyük şehirlerinden birinin ormanı yanarken, yangın uçağı Denizli’ye gönderilmiyor mu? Cumhurbaşkanı, bu ülkenin ormanlarının yanışına seyirci kalırken nasıl rahat uyuyabiliyorsunuz? Vicdanınızın sesi artık sizi hiç mi rahatsız etmiyor?

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yangın söndürme araçlarıyla birlikte yüzlerce personeli, Merkezefendi, Pamukkale Belediyesi’nin ve diğer ilçelerin takviyeleri, Denizli’nin arama kurtarma ekipleri ve en önemlisi fedakâr, cefakâr halkı, canlarını dişlerine takarak çalışıyor. İtfaiyeciler, gönüllüler, çevre halkı her an yanarak kül olan bir doğayı korumak için çabalıyor.

Yalnızca birkaç helikopter ve sınırlı ekipmanla mı bu yangını durdurmayı düşünüyorsunuz? Bu halkın çığlığı neden duyulmuyor? Denizli halkı, bu ihmalkârlığın hesabını size soracak. Bir kenti bu denli çaresiz bırakmak, gözler önünde yanışını seyretmek, hangi “üst akıl” planının ürünü?

Geçen seçimlerde, Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, bebek katilini serbest bırakacağı yalanıyla halkı manipüle etmeye çalıştınız. Ancak bugün, İmralı ile masaya oturan, bebek katilini serbest bırakma planları içinde olan sizlersiniz. Halkın oyuyla seçilmiş milletvekillerinin İmralı pazarlıklarıyla, rant planlarıyla meşgul olduğunu bu halk unutmaz. Bebek katiliyle pazarlık yaparken, ormanlarımızı, hayvanlarımızı, çocuklarımızı feda ediyorsunuz. Karşıdan izlediğiniz Karcı Dağı’nın alevleri kadar keskin bir öfke bu halkın içinde büyüyor, bunu göremiyor musunuz? Sizler yeni seçim planlarınıza, yeni staretejilerinize devam edin... Denizli halkı bunu da atlatır ancak bu yaşadıklarını asla unutmaz!..

Denizli’nin dört bir yanından sesler yükseliyor. Bu insanlar size güvenerek oy verdi, siz bu güveni hangi rant projelerine kurban ettiniz? Günlerdir ciğerlerimizi yakan yangını, rant uğruna mı gözden çıkarıyorsunuz? Bu şehir yanarken kongre fotoğraflarınızla halkın karşısına nasıl çıkacaksınız? Kongreleriniz, siyasi çıkarlarınız yanınızda dursun, orada dağlarımız yanıyor; bu halka ne söyleyeceksiniz? Bu rant için neleri feda edeceksiniz?

Bu ülkenin ormanları, çocukları, hayvanları yok edilmek üzere. Ormanlarımız, çocuklarımız, geleceğimiz yanarken sizler susuyorsunuz, izliyorsunuz. Bu millet bir gün, ormanlarının yanışına göz yuman, çıkarları uğruna doğasını feda eden herkesten hesap soracak. Denizli’nin cayır cayır yanışına dahi seyirci kalabilenler, bir gün gelecek o vicdansızlıklarının hesabını verecek.

Cumhuriyet, geleceğimize sahip çıkmak, doğamıza saygı göstermek demektir. Karcı Dağı günlerdir yanarken, bu yangına sessiz kalmak Cumhuriyet'in değerlerini hiçe saymak demektir. Atatürk’ün de dediği gibi, "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak olan sizlersiniz." Cumhuriyet'in temeli olan doğaya ve halkın nefesine saygıyı unutmadan, hep birlikte bu sorumluluğa sahip çıkmalıyız...

Bu sene de buruk da olsa, Atamızın bize emaneti Cumhuriyetimizi kutlayacağız ve sonsuza dek koruyacağız!..

Hasan Hüseyin Korkmazgil'in şiirinde de dediği gibi; "Yaprak döker bir yanımız bir yanımız bahar bahçe"

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. Yılı kutlu olsun. Atürk ve silah arkadaşlarına büyük bir minnetle...

 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Yakanı da Aklayanı da Affetmeyeceğiz: Denizli'de Madımak Çığlığı!
Yakanı da Aklayanı da Affetmeyeceğiz: Denizli'de Madımak Çığlığı!
Denizli Barosu’ndan TBMM’de Görüşülen Torba Yasa Teklifine Sert Tepki: “Zeytinlikler, Meralar, Ormanlar Tehdit Altında”
Denizli Barosu’ndan TBMM’de Görüşülen Torba Yasa Teklifine Sert Tepki: “Zeytinlikler, Meralar, Ormanlar Tehdit Altında”
Denizli'den Torba Yasaya Sert Tepki! Zeytine Kalkan El, Vatana Kalkmıştır
Denizli'den Torba Yasaya Sert Tepki! Zeytine Kalkan El, Vatana Kalkmıştır
Kimliğini Unutan da Yanlış Okula Giden de Sınavı Polis Sayesinde Kaçırmadı
Kimliğini Unutan da Yanlış Okula Giden de Sınavı Polis Sayesinde Kaçırmadı
Son Haberler
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Honaz'da 47. Kiraz Festivali Renkli Görüntülerle Başladı
Honaz'da 47. Kiraz Festivali Renkli Görüntülerle Başladı
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin Yol Haritasını Açıkladı
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin...
29 Yıl Hapis Cezası Alan Hükümlü, Ormanda 7 Ay Hayvan Derisinden Giysiyle Saklandı!
29 Yıl Hapis Cezası Alan Hükümlü, Ormanda 7 Ay Hayvan Derisinden...
Pamukkale Turizm Zirvede: Türkiye’nin En İyi Otobüs Firmaları Açıklandı
Pamukkale Turizm Zirvede: Türkiye’nin En İyi Otobüs Firmaları Açıklandı
Karcı Dağı’nda Başlayan Yangın Çakıroluk Mevkiine Kadar İlerledi: Tavas Belediyesi Teyakkuzda
Karcı Dağı’nda Başlayan Yangın Çakıroluk Mevkiine Kadar İlerledi: Tavas Belediyesi Teyakkuzda

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim