• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Korona virüse karşı eczacıdan görülmemiş korunma yöntemi
Gündem
Yayınlanma: 25 Mart 2020 - 10:51

Korona virüse karşı eczacıdan görülmemiş korunma yöntemi

Denizli’de bir eczane korona virüse önlem almak için ilginç bir yöntem geliştirerek hastalara havuz temizleme filesi ile hizmet vermeye başladı.

Gündem
25 Mart 2020 - 10:51
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Korona virüse karşı eczacıdan görülmemiş korunma yöntemi

Türkiye’de korona virüsün görülmesinin ardından hastaların, hastanelerden sonra en sık uğradığı adreslerden olan eczaneler aldıkları farklı tedbirler ile dikkat çekmeye başladı. Yurt genelinde eczaneler bankoların önüne branda çekmek, şerit gererek ya da iş yeri içerisine tek tek müşteri alarak önlemler almaya çalışıyor. Denizli Devlet Hastanesi karşısında faaliyet gösteren bir eczane ise çok farklı bir önlem geliştirerek, hem sosyal mesafeyi korumak hem de vatandaş ve ile çalışanların sağlığını korumak için havuz temizleme filesi ile müşterilere hizmet veriyor. Sadece eldiven, maske ve koruyucu gözlüklerin yanı sıra filelerle hizmet veren eczane ilk bakışta tuhaf karşılanıyor. Eczaneden içeriye giren müşteri file içerisine reçeteyi bırakıyor. Eczacı ise reçetede yazan ilacın kayıtlarını yaptıktan sonra tekrar file içerisinde müşteriye vererek ücreti de aynı şekilde file içerinden alıyor.

“Yöntemi görenler şaşırıyor”
Hem vatandaşların hem de kendi sağlıklarını korumak adına böyle bir fikrin geliştiğini söyleyen Eczacı Ahmet Meral, “Kendimizi nasıl koruyabiliriz diye düşündük ve bunu yapmaya karar verdik. Halkımıza ilaçları sağlıklı bir şekilde nasıl ulaştırır ve insanlarını sağlığını nasıl koruyabiliriz diye düşünürken böyle bir şeye karar verdik. En sonunda bu şekilde karar aldık. Reçeteyi filenin içine koyuyorlar biz alıyoruz sonrasında tekrar aynı şekilde file yordamıyla hastamıza ilacı teslim ediyoruz. Yöntemi görenler şaşırıyor ama bayağı memnun olanlar var ‘gayet iyi düşünmüşsünüz’ diyenler var. Şuana kadar hep olumlu geri dönüşler aldık kimseden ters tepki almadık” dedi.

“Çok doğru bir uygulama olmuş”
İlaç almak için eczaneye gelen ve sosyal mesafeyi korumak adına doğru bir uygulama olduğunu söyleyen Serdar Özdemir isimli hasta yakını ise “Çok doğru bir uygulama olmuş öncelikle onu söyleyeyim. Çünkü televizyondakilerin söylediği gibi bayadır bir haftadan beri sosyal izolasyonu korumak için, bir metre mesafesine uymamız için gayet mantıklı olmuş herkes kendini koruma altına almak için eczanemizde güzel bir uygulama olmuş” diye konuştu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Yakanı da Aklayanı da Affetmeyeceğiz: Denizli'de Madımak Çığlığı!
Yakanı da Aklayanı da Affetmeyeceğiz: Denizli'de Madımak Çığlığı!
Denizli Barosu’ndan TBMM’de Görüşülen Torba Yasa Teklifine Sert Tepki: “Zeytinlikler, Meralar, Ormanlar Tehdit Altında”
Denizli Barosu’ndan TBMM’de Görüşülen Torba Yasa Teklifine Sert Tepki: “Zeytinlikler, Meralar, Ormanlar Tehdit Altında”
Denizli'den Torba Yasaya Sert Tepki! Zeytine Kalkan El, Vatana Kalkmıştır
Denizli'den Torba Yasaya Sert Tepki! Zeytine Kalkan El, Vatana Kalkmıştır
Kimliğini Unutan da Yanlış Okula Giden de Sınavı Polis Sayesinde Kaçırmadı
Kimliğini Unutan da Yanlış Okula Giden de Sınavı Polis Sayesinde Kaçırmadı
Son Haberler
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Honaz'da 47. Kiraz Festivali Renkli Görüntülerle Başladı
Honaz'da 47. Kiraz Festivali Renkli Görüntülerle Başladı
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin Yol Haritasını Açıkladı
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin...
29 Yıl Hapis Cezası Alan Hükümlü, Ormanda 7 Ay Hayvan Derisinden Giysiyle Saklandı!
29 Yıl Hapis Cezası Alan Hükümlü, Ormanda 7 Ay Hayvan Derisinden...
Pamukkale Turizm Zirvede: Türkiye’nin En İyi Otobüs Firmaları Açıklandı
Pamukkale Turizm Zirvede: Türkiye’nin En İyi Otobüs Firmaları Açıklandı
Bin 250 hayvana aşı yapıldı
Bin 250 hayvana aşı yapıldı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim