• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Meslektaşlarından darp edilen öğretmene destek
Eğitim
Yayınlanma: 13 Eylül 2021 - 15:07
Güncelleme: 13 Eylül 2021 - 16:38

Meslektaşlarından darp edilen öğretmene destek

Denizli’de bir grup eğitimci, veli tarafından fiziksel şiddete maruz kalan öğretmen için biri araya geldi. Eğitimciler adına konuşan Namık Kemal Aydoğan, “Öğretmenlerimize bu noktada gösterilen şiddetin sonuna kadar karşıyız” dedi.

Eğitim
13 Eylül 2021 - 15:07
Güncelleme: 13 Eylül 2021 - 16:38
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Meslektaşlarından darp edilen öğretmene destek
Pamukkale ilçesinin Feslikan Mahallesinde meydana gelen olayda, Atatürk İlkokulu’nda 1. sınıf öğrencisi Ayhan U. sınıfında oyuncağını kaybetmesinin ardından babasına haber verdi. Durum üzerine veli Ziya U. sınıf öğretmeni Tevfik A’yı arayarak okulun önüne çağırdı ve aralarında tartışma çıktı. Tartışma sonucu veli öğretmene fiziksel şiddet uyguladı. Diğer öğretmenlerin araya girmesi sonucu kavga son bulurken, öğretmen darp raporu alarak şikayetçi oldu. Veli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.


Yaşanan darp olayının ardından Eğitim-Sen Denizli Şubesi, Eğitim-İş Denizli Şubesi ve Türk Eğitim-Sen ortak basın açıklaması yaptılar. 

Eğitim emekçilerini küçümseyen AKP iktidarıdır.

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir, "Öğretmenlere yönelik gerek öğrenci gerekse veli kaynaklı şiddetin sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'nı yöneten, iktidara geldiği günden beri eğitim emekçilerini küçümseyen AKP iktidarıdır. O koltukları işgal edenler öğretmenleri yoksullaştırarak, güvencesiz hale getirerek, etkisizleştirerek, yetkisizleştirerek, değersizleştirerek bugünkü tablonun ortaya çıkmasına zemin hazırlamışlardır. Kısacası öğrenciyi müşterileştiren; öğretmeni de müşterilerin beklenti ve isteklerini karşılamak zorunda olan birer köle haline getiren politikalar, hastane ya da okul fark etmeden, her yerde şiddeti üretmektedir. Artarak devam eden bu şiddetin son mağduru bir veli tarafından darba uğrayan Atatürk İlkokulu’nda görev yapan Tevfik öğretmenimizdir. Yaşanan bu şiddetin önlenebilmesi, söz konusu politikaların değişmesinden, kamu çalışanlarını hedef haline getiren politikalara ve açıklamalara son verilmesinden geçmektedir. Okullarımızda yaşanan şiddetin son bulması için acilen gerekli adımlar atılmalı, hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını bir kez daha kınıyor, başta Tevfik öğretmenimiz olmak üzere şiddete uğrayan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz." şeklinde konuştu. 


Aydoğan; Eğitimciye karşı şiddetin her türlüsünü kınıyoruz.

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, "Milli Eğitim Bakanlığının öğretmeni itibarsızlaştıran politikalarının sonucunda eğitimci arkadaşlarımız sürekli olarak şiddete maruz kalmaktadır. Yaşanan acı olayların sonuncusu Atatürk İlkokulu öğretmeni ve meslektaşımız Avukat öğretmen Tevfik AKKILIÇ arkadaşımıza gösterilen şiddet olmuştur. Öğretmeni bir eğitimci olarak görmeyip bakıcı gibi gören zihniyetin velilerimize ve öğrencilerimize empoze edilmesiyle yaşanmaktadır bunun gibi şiddet olayları. Okulları işletme gibi gören, öğretmeni ve müdürü okulun gereksinimleri için para bulma peşinde koşturan anlayış, öğretmeni toplum önünde itibarsızlaştırıp hedef haline getirmektedir.

Bu yaşanan şiddet olayı ulusal basına da yansıdı ancak Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer iki satır açıklama yapıp olayı kınayan bir konuşma yapmadı ne yazık ki? En az bu yaşanan şiddet olayı kadar Sayın bakanın sessiz kalışı da bizi yaralamaktadır. Gelecek kuşakları öğretmenin eseri olarak gören Atatürk’ün öğretmene verdiği değerin yanında saltanat özentisi içinde olanların öğretmene karşı takındığı tutum karşılaştırılması bile yapılmaz. Tevfik öğretmenimize bir kez daha  geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, eğitimciye karşı şiddetin her türlüsünü kınıyoruz." diye konuştu.

Türk Eğitim-sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, "Liyakatli idareci mi? mülakatlı idareci mi? olduğunu bir kez daha yaşamış durumdayız.

Bu velinin çocuğu geçen yıl aynı okula adres  taşımayla anasınıfına gelmiş ve eğitime başlamış

Anasınıfındayken bu veli yine aynı şekilde rahatsızlık verici tavırlar sergilerken gerekli tutanakları tutmuş mu? Gerekli yerlere bildirmiş mi?

Öğrencilerimizin gözleri önünde darp edilen öğretmenimizin psikolojisi ne durumdadır? Aynı zamanda öğrencilerimizin psikolojisi ne oldu? Bu çocuklarımız okula gelmek ister mi?

Okullarımızda güvenlikçinin önemi bir daha ortaya çıkmıştır

Bu konuda yetkili mercilerin en kısa zamanda gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz." dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Eğitim-İş Denizli:
Eğitim-İş Denizli: "Kamusal ve Laik Eğitimden Vazgeçmeyeceğiz"
Eğitim Sen Denizli, 2025-2026 Eğitim Yılını Raporla Değerlendirdi
Eğitim Sen Denizli, 2025-2026 Eğitim Yılını Raporla Değerlendirdi
Okullarda karne heyecanı: Ders bitti, tatil zamanı
Okullarda karne heyecanı: Ders bitti, tatil zamanı
Hayatını Eğitime Adadı, Şimdi 9’uncu Üniversiteyi Hedefliyor
Hayatını Eğitime Adadı, Şimdi 9’uncu Üniversiteyi Hedefliyor
DENİZLİ’DE YAPILACAK 27 MİLYON TL’LİK YATIRIM İÇİN İMZALAR ATILDI
DENİZLİ’DE YAPILACAK 27 MİLYON TL’LİK YATIRIM İÇİN İMZALAR ATILDI

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim