• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Notalar Otizm Farkındalığı İçin Müziğe Dönüştü
Eğitim
Yayınlanma: 04 Nisan 2022 - 16:36
Reklam

Notalar Otizm Farkındalığı İçin Müziğe Dönüştü

Eğitim
04 Nisan 2022 - 16:36
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Notalar Otizm Farkındalığı İçin Müziğe Dönüştü
Otizm Farkındalık Günü kapsamında Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesinin özel öğrencileri davetlilere bugüne kadar ki katıldıkları en özel konseri verdi.

Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesinde gerçekleştirilen konsere Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, davetliler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “Otizmde erken tanı ve eğitimle çok önemli mesafeler kat edilebiliyor. Günümüzde 44 çocuktan 1’ine otizm tanısı konuluyor. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 19 özel eğitim okulumuzda 1511 öğrencimize hizmet ediyoruz. İlimizde özel eğitimin her alanında okul kadememizin olması en büyük üstünlüğümüzdür. Özel eğitim alanında çok ciddi bir alt yapımız var. Sadece ilimiz öğrencilerine değil çevre illerden önemli sayıda özel eğitim öğrencimiz var. Özel öğrencilerimize bireysel veya akademik eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif eğitimlerde vermekteyiz. Öğrencilerimizin kendi kabiliyetleri ve eğilimleri doğrultusunda aldıkları eğitimlerle çok mesafe kat ettiklerine şahit oluyoruz. Tüm bunlar bizler için sevinç ve motivasyon kaynağı oluyor. Bugün özel üç öğrencimiz bizimle ve davetlilere çok özel bir konser verecekler. Özel eğitimin ne kadar önemli oldunu bugün bir kez daha anlamış bulunuyoruz” dedi.

Otizm Farkındalık Konserinde özel öğrenciler; piyano, bağlama, keman ve gitar eşliğinde icra ettikleri eserlerle davetlileri büyüledi. Konser bitiminde davetliler özel öğrencileri ayakta dakikalarca alkışladı.
Program sonunda İl Mili Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve protokol üyelerince öğrencilere plaket ve çiçek takdim edildi.


 
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Hüdaverdi Akbeyik'in Milli Mücadele'de Çal Yöresi'ni anlatan eseri, çocuklar yeniden kaleme alındı
Hüdaverdi Akbeyik'in Milli Mücadele'de Çal Yöresi'ni anlatan eseri, çocuklar yeniden kaleme alındı
Gelecek Bu Okulda Kodlanıyor: DAGO Fuarı 29 Nisan'da Açılıyor
Gelecek Bu Okulda Kodlanıyor: DAGO Fuarı 29 Nisan'da Açılıyor
ŞEHİT BURAK ERTEN İLKOKULU'NDA FARKINDALIK; ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
ŞEHİT BURAK ERTEN İLKOKULU'NDA FARKINDALIK; ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Eğitim-İş'ten Tepki:
Eğitim-İş'ten Tepki: "Okullara Vaiz Görevlendirilmesi Kabul Edilemez"
Başkan Özbaş, orucunu antik kentte yaşayan Gülizar teyze ile açtı
Başkan Özbaş, orucunu antik kentte yaşayan Gülizar teyze ile açtı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim