Tüm Yerel Sen Denizli Şube Başkanı Özkan Karakaya, Devlet Bahçeli’nin TBMM’deki konuşmasına sert tepki gösterdi. Bahçeli'nin, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın Meclis'te konuşturulacağına dair açıklamasını kabul edilemez olarak nitelendiren Karakaya, bu teklifin Türk milletinin onuruna karşı bir ihanet olduğunu ifade etti.Tüm Yerel Sen Denizli Şube Başkanı Özkan Karakaya, Devlet Bahçeli'nin TBMM'de yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Karakaya, Bahçeli'nin açıklamalarını eleştirerek, Türk milletinin onuru ve şerefine yapılan bu teklifin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Karakaya, bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Meclis'te konuşturulması fikrinin dahi utanç verici olduğunu belirtti.
"Öcalan Asla Meclis’te Konuşmamalı"
Karakaya, Bahçeli'nin daha önce idam talep ettiği terörist lider Öcalan'ı şimdi Meclis'e getirme fikrinin büyük bir çelişki olduğunu söyledi. "Dün Erzurum'da ip atan Bahçeli, bugün Öcalan’ı Meclis'te konuşturmak istiyor. Bu milletin şehitleri ve gazileri böyle bir durumu asla affetmez. Bu hainin adı bile anılmamalıdır," diyerek Bahçeli'ye sert eleştirilerde bulundu. Karakaya, Öcalan'ın Türk milletinin düşmanı, bebek katili ve binlerce insanın ölümünden sorumlu olduğunu, bu nedenle onun adının bile Meclis'te geçmemesi gerektiğini ifade etti."Türk Milleti Bu Hainliği Unutmaz"
Karakaya, Öcalan'ın 1999 yılında yakalanıp adalete teslim edildiğini ve cezasını çektiğini hatırlatarak, bu kararı sorgulamanın ya da Öcalan'ı meşrulaştıracak herhangi bir girişimde bulunmanın, şehitlerimizin kemiklerini sızlatacağını belirtti. "Cumhur ortakları zaten ülkeyi ipsiz sapsız vatansızlarla doldurdular. Atatürk’ün Meclisi'nde bu hainin sözü olamaz," dedi."Milletimizin Gerçek Sorunlarını Çözün"
Özkan Karakaya, Devlet Bahçeli'yi ve Cumhur İttifakı'nı eleştirerek, milletin gerçek sorunlarına odaklanmaları gerektiğini vurguladı. "Bahçeli'nin uğraşması gereken konular, asgari ücretin 17.000 TL'yi bulması, açlık sınırının artması, yoksullukla boğuşan halkımızdır. Erdoğan, Alman Başbakanı ile sığınmacı pazarlığı yaparken, Bahçeli de bu sorunu çözmelidir," dedi.Karakaya, ülkeyi çetelerin sardığını, kadın cinayetlerinin arttığını ve ekonomik krizle mücadele eden halkın yanında olunması gerektiğini belirtti. Kürt vatandaşlarının Türkiye'nin asli evlatları olduğunu söyleyen Karakaya, "Kürtler bu ülkede her türlü hakka sahiptir. Cumhurbaşkanı, milletvekili, bakan, avukat, doktor olabilirler. Bu ülkede Kürt vatandaşlarımızın önünde hiçbir engel yoktur. Gündemi saptırmayın," diyerek Bahçeli'ye sert mesajlar verdi."Başımız Sağ Olsun"
Son olarak, Karakaya, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına ilişkin, "Bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu tür hain saldırıları kınıyor ve bir daha tekrarının yaşanmamazını diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.