• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Pamukkale
  3. Pamukkalede Kekik Hasadı Başladı
Pamukkale
Yayınlanma: 05 Temmuz 2019 - 11:32

Pamukkalede Kekik Hasadı Başladı

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Denizli Ziraat Odası Başkanlığının katkılarıyla Pamukkale İlçesi Gözler Mahallesinde düzenlenen Kekik Hasat Şenliği, Vali Hasan Karahan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ve çiftçilerin katılımıyla başladı.

Pamukkale
05 Temmuz 2019 - 11:32
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Pamukkalede Kekik Hasadı Başladı

Uzun yıllardır bölgede kekik tarımı ile uğraşan çiftçi Mehmet Aksoy; kekik tarımı hakkında bilgi vererek devlet erkanına katılımından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

2000’li yıllardan sonra ilimizde İzmir Kekiği türünün tarla yetiştiriciliğine geçilmesiyle önemli değişimler yaşandığını dile getiren Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, 2018 yılı Türkiye Geneli kekik üretiminin 15 bin 895 ton olduğunu, bunun da 14 bin 9 tonunun İlimizde yetiştirildiğini belirtti. 2019 yılında 135 bin dekar alandan 14 bin ton kekik rekoltesi beklendiğini,  kg fiyatının ise 7-8 TL olduğunu, ilimiz çiftçilerine de 90 milyon TL civarında katkısı olacağını ifade etti.


Tarım arazi yollarının açılması başta olmak üzere çiftçilerimizin çalışmalarını kolaylaştıracak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki çiftçilerimize kolaylıklar diledi.


Kekik bitkisinin Pamukkale İlçesine katma değer sağladığını ifade eden Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu, kekiğin çiftçilerimiz için önemli bir geçim kaynağı olduğunu,  yıl içerisinde düzensiz yağışların olması, Mart-Nisan aylarının kurak geçmesi nedeniyle kekik rekoltesinde azalma olsa da bereketli bir hasat dönemi olacağını belirterek, bereketli bir hasat sezonu olmasını temenni ettiğini belirtti.


Vali Hasan Karahan ise; dünyanın kekik ihtiyacının yüzde 75 inin ülkemiz tarafından, ülkemiz ihtiyacının ise yüzde 80 inin İlimiz tarafından karşılandığını, bu sayede yıllık 61 milyon $ gelir elde edildiğini belirterek, devlet olarak her zaman çiftçimizin emeğinin ve alın terinin karşılığını alması için her türlü desteğin verilmeye devam edileceğini ifade etti.

Program, Protokol üyelerinin tarlada çiftçilerle birlikte kekik hasadını başlatmasıyla sona erdi.


ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin Yol Haritasını Açıkladı
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin Yol Haritasını Açıkladı
Başkan’dan Dilekçe ile Top İstemişlerdi; Hem Makamda Ağırlandılar Hem de İmzalı Topu Aldılar!
Başkan’dan Dilekçe ile Top İstemişlerdi; Hem Makamda Ağırlandılar Hem de İmzalı Topu Aldılar!
PAMUKKALE BELEDİYESİ
PAMUKKALE BELEDİYESİ "HALK EKMEK" AĞINI GENİŞLETTİ
Ünlü radyocu Nihat Sırdar, Merkezefendi'ye geliyor
Ünlü radyocu Nihat Sırdar, Merkezefendi'ye geliyor
Son Haberler
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Honaz'da 47. Kiraz Festivali Renkli Görüntülerle Başladı
Honaz'da 47. Kiraz Festivali Renkli Görüntülerle Başladı
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin Yol Haritasını Açıkladı
Pamukkale Belediyesi'nde Hizmet Vizyonu Genişliyor: Ertemur, Sosyal Belediyeciliğin...
29 Yıl Hapis Cezası Alan Hükümlü, Ormanda 7 Ay Hayvan Derisinden Giysiyle Saklandı!
29 Yıl Hapis Cezası Alan Hükümlü, Ormanda 7 Ay Hayvan Derisinden...
Pamukkale Turizm Zirvede: Türkiye’nin En İyi Otobüs Firmaları Açıklandı
Pamukkale Turizm Zirvede: Türkiye’nin En İyi Otobüs Firmaları Açıklandı
DEVLETİN EKONOMİSİ KEFEN PARASINA EL ATACAK KADAR MI BOZULDU?
DEVLETİN EKONOMİSİ KEFEN PARASINA EL ATACAK KADAR MI BOZULDU?

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim