• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. PAÜ'yü bahar coşkusu sardı
Eğitim
Yayınlanma: 17 Mayıs 2022 - 12:57

PAÜ'yü bahar coşkusu sardı

Eğitim
17 Mayıs 2022 - 12:57
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
PAÜ'yü bahar coşkusu sardı
Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi iş birliği ile 16-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek “PAÜ Bahar Şenlikleri 2022” il protokolünden isimler, dekanlar, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı coşkulu kortej yürüyüşü ile başladı.
Kortej yürüyüşünün ardından düzenlenen açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İlçe Belediye Başkanları, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, dekanlar, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Fatih Işık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Gümrük Müdürü Ömer Yaşar, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmaları Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın gerçekleştirdiği konuşma ile başladı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Gençlik Haftası ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın olduğu haftaya denk getirdiğimiz 16-20 Mayıs PAÜ Bahar Şenlikleri ile öğrencilerimizi kavuşturmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Pandemi yüzünden iki yıldır düzenlenemeyen bahar şenlikleri, üniversiteli gençlerimize ve üniversite hocalarımıza yeni bir şevk yeni bir heyecan katan etkinliklerdir. Bahar şenlikleri kapsamında 5 gün boyunca birçok spor aktivitesinden, oyunlara, konserlerden tiyatro oyunlarına kadar kapsamlı bir program hazırladık. Bizlere bu şenliklerde katılım sağlayarak stant açarak destek olan tüm firmalara teşekkürlerimi sunuyorum. Şenlikler kapsamında bizlere iş birlikleri ile destek veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Osman Zolan’a ve Pamukkale Belediye Başkanımız sayın Avni Örki’ye ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle, üniversite-şehir bütünleşmelerinin güzel bir örneğini daha yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Bugün aynı zamanda 10. Uluslararası Haftamızı da kutluyoruz. 16 ülkeden 68 hocamızı Üniversitemizde ağırlamaktayız. Konuşmama son verirken tüm konuklarımıza tekrar hoş geldiniz dileklerimi sunarken, bahar şenliklerimizin Üniversitemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, saygılar sunuyorum.”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı gerçekleştirdiği açılış konuşmasında şunları dile getirdi: “Pamukkale Üniversitemizin değerli gençlerinin oluşturduğu topluluklarını buradan tebrik ediyorum. Bahar Şenliklerinin gençlerimiz için güzel bir şekilde geçmesini, gençliğimizi coşturmasını, bir dönem yorgunluğunu gidermesi noktasında faydalı olacağını düşünüyorum. Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile denk gelen PAÜ Bahar Şenliklerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tüm gençlerimizin şimdiden 19 Mayıs Gençlik Bayramını da kutluyorum. Sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler için her türlü imkânı hem Ülkemiz hem Belediyemiz hem de Üniversitemiz seferber etmektedir. Düzenlenen bu bahar şenliklerinin öğrencilerimiz için güzel ve mutlu geçmesini sizleri dinlendirmesini ve coşturmasını diliyor iyi eğlenceler diliyorum.”

Konuşmaların ardından tören sırasıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran gösterisi, PAÜ halk oyunları gösterisi, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Feray Şenkibar’ın şefliğinde Türk Halk Müziği Topluluğu’nun konseri ile devam etti.


Açılış töreninin ardından şenliklerin ilk günü yağlı güreş müsabakaları ile devam etti.

Şenlik kapsamında gün boyunca öğrenci topluluklarının çeşitli gösterileri ve etkinlikleri gerçekleştirildi.

İlk günün sonunda ünlü grup Necati ve Saykolar konseri öğrenciler tarafından ilgi ile takip edildi.

5 gün boyunca sürecek etkinliklerde birçok sanatçı ve grubun sahne alacağı konserlerin yanında Ceylan Ertem, Bedük, Kıraç ve Gripin konserleri, dj performansları, spor aktiviteleri, oyunlar, topluluk etkinlikleri ve gösterileri gerçekleştirilecek.
 
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Eğitim-İş Denizli:
Eğitim-İş Denizli: "Kamusal ve Laik Eğitimden Vazgeçmeyeceğiz"
Eğitim Sen Denizli, 2025-2026 Eğitim Yılını Raporla Değerlendirdi
Eğitim Sen Denizli, 2025-2026 Eğitim Yılını Raporla Değerlendirdi
Okullarda karne heyecanı: Ders bitti, tatil zamanı
Okullarda karne heyecanı: Ders bitti, tatil zamanı
Hayatını Eğitime Adadı, Şimdi 9’uncu Üniversiteyi Hedefliyor
Hayatını Eğitime Adadı, Şimdi 9’uncu Üniversiteyi Hedefliyor
Birikimini geri getiren jandarmaya teşekkür etti
Birikimini geri getiren jandarmaya teşekkür etti

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim