• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Somali'den geldi şifayı Tekden'de buldu
Sağlık
Yayınlanma: 22 Haziran 2021 - 14:29

Somali'den geldi şifayı Tekden'de buldu

Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi doktorlarından Op. Dr. Aydın Keskin Somali’den gelen ve yemek borusu tümörü saptanan hastaya yaptığı başarılı operasyonun ardından bilgilendirmelerde bulundu.

Sağlık
22 Haziran 2021 - 14:29
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Somali’den geldi şifayı Tekden’de buldu

Op. Dr. Aydın Keskin, “Somali’de tedavi gördüğü hastanede yemek borusunda tümör teşhisi konulan hasta tedavi için Denizli’ye geldi. Hastamız bize başvurduğunda yutma güçlüğü, kilo kaybı ve karın ağrısı şikayetleri mevcuttu.Gerekli muayene ve tetkikleri yaptıktan sonra özofagus dediğimiz yemek borusunda bulunan tümörün hastamızın yemek yemesini tamamen engellemiş olduğunu gördük” dedi.

“Yemek borusunun yarısını alarak yerine mideden yeni bir yemek borusu oluşturduk”
Genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Aydın Keskin, “Somali’den gelen hastamızı ameliyata alarak yemek borusunun yarısını çıkardık. Yemek borusundaki tümör çıkarıldıktan sonra mideden yeni bir yemek borusu oluşturduk. Başarılı geçen ameliyatın ardından hastamızı birkaç gün takip ederek sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Yemek borusunda kanserli hücreleri ameliyatla tedavi ettikten sonra hastamızı kemoterapi alması için Onkoloji servisine yönlendirdik. Kemoterapi tedavisini de başarılı bir şekilde gerçekleştiren hastamızı sağlıklı bir şekilde Somali’ye gönderdik” ifadelerini kullandı.

"Dünya genelinde en çok ölüme yol açan altıncı kanser türü”
Özofagus tümörü hakkında bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr. Aydın Keskin, “Özofagus dediğimiz yemek borusu tümörü boyundan mideye kadar uzanan yemek borusunda saptanan tümörler yemek borusu yani özofagus kanseri olarak nitelendirilir. Özofagus kanserinin belirtileri arasında en sık karşılaştığımız yutma güçlüğüdür. Bunun dışında yemek esnasında takılma hissi yaşanması, ağrılı yutma, istemsiz kilo kaybı mide yanması gibi belirtilerle de görülebilir. Yemek borusu yani özofagus kanserinin risk faktörlerinden kısaca bahsedecek olursak, obezite, alkol ve sigara kullanımı, reflü hastalığı olarak sıralayabiliriz” şeklinde konuştu.

Düzenli aralıklarla kontrole gidilmesi gerektiğinden bahseden Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi doktorlarından Op. Dr. Aydın Keskin, “Yemek borusu kanseri dünya genelinde en çok ölüme yol açan kanserler arasında altıncı sırada yer alır. Bu kanser türünün belirtileri geç ortaya çıktığı için hastalar bize başvurduklarında birçoğunda ileri seviyede olabilmektedir. Bu yüzden düzenli aralıklarla kontrolleri ve gerekli tetkikleri yaptırmakta fayda var” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Ali Çetin hastaneye kaldırıldı: Eski başkanın sağlık durumu iyi, gözlem altında tutuluyor
Ali Çetin hastaneye kaldırıldı: Eski başkanın sağlık durumu iyi, gözlem altında tutuluyor
Denizli'de Sağlık Çalışanlarından
Denizli'de Sağlık Çalışanlarından "Ceza Sistemi"ne İsyan: 'Hasta Sağlıklı Diye Maaşımız Kesiliyor!'
Denizli'de Kalp Krizi Geçiren Baba, Hastanede İhmale Kurban Gitti! Müdahale Gecikti, Ölümü Gizlendi
Denizli'de Kalp Krizi Geçiren Baba, Hastanede İhmale Kurban Gitti! Müdahale Gecikti, Ölümü Gizlendi
Çikolata ve şekerlemelerde hileli ürünlere dikkat
Çikolata ve şekerlemelerde hileli ürünlere dikkat
Son Haberler
852 Yıllık Geleneğe Şap Hastalığı Darbesi: Sudan Koyun Geçirme Festivali İptal Edildi
852 Yıllık Geleneğe Şap Hastalığı Darbesi: Sudan Koyun Geçirme...
Üzüm bağlarını korumak için kurduğu kameraya hırsızlar değil, domuz sürüsü yakalandı.
Üzüm bağlarını korumak için kurduğu kameraya hırsızlar değil,...
Cittaslow Çameli'de Siyasi Sınırlar Aşıldı
Cittaslow Çameli'de Siyasi Sınırlar Aşıldı
İstiklal Caddesi’nde Yeni Dönem: Bir Şerit Sadece Otobüslere Ayrılacak
İstiklal Caddesi’nde Yeni Dönem: Bir Şerit Sadece Otobüslere Ayrılacak
Denizli sanayisine yön verecek masa kuruldu: Danışma Kurulu üyeleri belli oldu
Denizli sanayisine yön verecek masa kuruldu: Danışma Kurulu üyeleri...
Öğrenciler bu atölyeleri çok sevecek
Öğrenciler bu atölyeleri çok sevecek

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim