• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sosyal medyadan kedi köpek sahibi olmak isteyenlerin mağduriyeti artıyor
Gündem
Yayınlanma: 01 Aralık 2022 - 17:39

Sosyal medyadan kedi köpek sahibi olmak isteyenlerin mağduriyeti artıyor

Gündem
01 Aralık 2022 - 17:39
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Sosyal medyadan kedi köpek sahibi olmak isteyenlerin mağduriyeti artıyor

Son günlerde kedi ve köpek satışı için sosyal medya platformlarının kullanıldığını ve alıcıların mağduriyet yaşadığına dair şikayetlerin arttığını belirten yetkililer, vatandaşların sahiplenmede dikkatli olunmasını isteyerek uyarıda bulundu.

Ev hayvanı satış yerleri olan petshoplarda kedi ve köpek bulundurulması 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre yasaklanmıştı. Kedi ve köpek türü hayvanların satış işlemleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırılan satış yerlerinde yapılıyor ve yıl boyunca denetleniyor. Son zamanlarda ev hayvanı sahiplenmesinde yaşanan şikayet sayısının artması üzerine Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

"Bu kişilere, tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanmaktadır"
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son günlerde ev hayvanı satış yeri ruhsatına sahip olmayan kişilerce sahiplendirme adı altında kedi ve köpek satışı yapıldığı, satış için sosyal medya platformlarının kullanıldığı ve alıcıların mağduriyet yaşadığına dair şikayetlerin arttığı gözlemlenmektedir. Bu kişilere, tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanmaktadır. Kedi ve köpek satın almak isteyen vatandaşlarımızın ruhsatlı işyerlerini tercih etmeleri büyük önem arz etmektedir. Söz konusu ruhsatlı işyerleri ile ilgili bilgi almak için İl Müdürlüğümüze müracaat edilmesi gerektiği vatandaşlarımıza ilanen duyurulur.”

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Onurlu Duruşuyla Türk Basınının ALTAN ABİ'si...
Onurlu Duruşuyla Türk Basınının ALTAN ABİ'si...
Memurlar PAÜ Önünde Ses Yükseltti:
Memurlar PAÜ Önünde Ses Yükseltti: "Geçinemiyoruz"
KEMAL SUNAL'SIZ 26 YIL...
KEMAL SUNAL'SIZ 26 YIL...
İş İnsanı Ahmet Gökşin'den Siyaset Tartışmalarına Son Nokta!
İş İnsanı Ahmet Gökşin'den Siyaset Tartışmalarına Son Nokta! "Siyasetin İçinde Değilim"
PAÜ, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda Eğitim Verdi
PAÜ, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda Eğitim Verdi

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim