• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Tavas
  3. Tavas'ta Zeybek Festivali başlıyor
Tavas
Yayınlanma: 16 Temmuz 2019 - 14:33
Güncelleme: 16 Temmuz 2019 - 14:46

Tavas'ta Zeybek Festivali başlıyor

Denizli Tavas Belediyesi tarafından bu yıl 3. Gerçekleştirilecek olan ve Türkiye’nin farklı noktalarından 28 halk oyunu ekibinden bin dansçının katılacağı ‘Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’ 18 Temmuz da başlıyor. Festival 4 gün süreceği belirtildi.

Tavas
16 Temmuz 2019 - 14:33
Güncelleme: 16 Temmuz 2019 - 14:46
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Tavas'ta Zeybek Festivali başlıyor
Tavas Belediye başkanı Hüseyin İnamlık, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile festival ve gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Basın toplantısında Başkan İnamlık’a yöresel kıyafetler giyinen zeybek oyuncuları da eşlik etti. Açıklamalardan önce zeybek oyununun bağdaştığı ‘efeler’ hakkında bilgiler veren Başkan İnamlık, efelerin Kurtuluş Savaşı’ndaki önemine vurguladı. Başkan İnamlık, “Denizli, milli mücadele yıllarında bütün halkıyla birlikte mücadele ederek Ulusal bağımsızlığı ve milli onuru için tutsaklığa karşı koyarak kurtuluş destanını yazmıştır. Bu destanın neferlerinden biri Müftü Ahmet Hulusi Efendidir. 100 yıl önce Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin çağrısı üzerine Denizli'den başlatılan çağrıya 16 Mayıs günü Tavasımız’dan ses gelmiştir. 16 Mayıs 1919'da, atalarımızın başlattığı direniş meşalesini bugün aynı ruhla yüreklerimizde hissediyoruz. Tavasımız milli mücadeleye ilk destek veren ilçe olması sebebiyle, Tavas Belediye Meclisimiz 16 Mayıs gününü ‘Zeybekler Günü’ ilan etmiş ve Tavas'ın 1919' da gösterdiği milli mücadele ruhunun gelecek nesillere aktarılması hedeflenmiştir. 'Efe' denildiği zaman akla ilk gelen oyun olan 'zeybek' ise ilçemiz için her zaman farklı bir anlam ifade etmektedir. Tavas Zeybeğimiz dilden dile, kuşaktan kuşağa geçen bir direniş, haksızlığa karşı çıkan, zenginden topladığını fakire dağıtan, dağları mesken tutan efelerin öyküsüdür. Asil duruş, Tavas zeybeğimizin etkileyici hikayesiyle bütünleşince seyrine doyum olmaz bir oyun ortaya çıkar” diye konuştu.  “2 gün boyunca hafızalara kazınacak bir yarışma olacak'' şeklinde konuştu.

Başkan İnamlık, festivalin 18 Temmuz da başlayacağını kaydederek açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Tavas'ımıza ait değerlerimizi ve geleneksel kültürümüzü tanıtmak amacıyla 18-21 Temmuz tarihlerinde bu yıl 3.’nü düzenlediğimiz Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivalimiz, 18 Temmuz 2019 Perşembe günü belediye meydanımızda çelenk koyma, ardından atlılarımız, mehteran ve halk oyunları ekiplerimiz ile birlikte Bağlar Mesireliğimize kortej yürüyüşü ile başlayacak olup 4 gün sürecektir. Festivalimizin temel amacı Tavas'ımızı tanıtmak, Zeybek kültürümüzü devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmaktır. 18-19 Temmuz tarihlerinde Belediyemiz ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ( THOF) arasında imzaladığımız protokol ile Türkiye Gençler Halk Oyunları Finalleri’ne ev sahipliği yapacağız, ‘Türkiye'nin Gençleri Zeybekler Diyarında Buluşuyor’ sloganımızla ülkemizin dört bir tarafından gelecek olan düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde 28 ekibin yani bin dansçının yarışacağı zeybekler diyarı Tavas’ımızda, ilçemizin en büyük mesirelik alanı olan Bağlar Mesireliğimizde 2 gün boyunca hafızalara kazınacak bir yarışmayla herkes halk oyunu gösterilerine doyacak.”

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Tavas Belediyesi kültür gezileri başladı
Tavas Belediyesi kültür gezileri başladı
Geleneksel Kızılcabölük yürüyüşü 25. kez gerçekleşti
Geleneksel Kızılcabölük yürüyüşü 25. kez gerçekleşti
Tavas Belediyesi sezon öncesi sosyal tesislerin bakımlarını yapıyor
Tavas Belediyesi sezon öncesi sosyal tesislerin bakımlarını yapıyor
Son Haberler
CHP Genel Başkanı Özgür Özel için başlatılan soruşturmaya CHP Denizli İl Başkanı Horzum'dan sert tepki
CHP Genel Başkanı Özgür Özel için başlatılan soruşturmaya CHP...
Büyük Menderes İnisiyatifi'nden Ortak Haykırış:
Büyük Menderes İnisiyatifi'nden Ortak Haykırış: "Bu Dünya Hepimizin!"
"CHP'ye Şafak, AKP'ye İhale!" – İtirafçı Aktaş'ın AKP'li Belediyelerle...
Başkan Ertemur Down Sendromlu Gülizar ve Selma'nın Gelinlik Hayali Gerçekleştirdi
Başkan Ertemur Down Sendromlu Gülizar ve Selma'nın Gelinlik Hayali...
Eşeler Dağı’nda Çıkan Orman Yangını Büyümeden Kontrol Altına Alındı
Eşeler Dağı’nda Çıkan Orman Yangını Büyümeden Kontrol Altına...
Drift pahalıya patladı!
Drift pahalıya patladı!

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim