Denizli’nin Beyağaç ilçesinde Belediye Başkanı Sezayi Pütün, eşi Gülseren Yanıkan Pütün’e verdiği anlamlı hediye ile dikkat çekti. Başkan Pütün, eşinin yıllar önce kaleme almaya başladığı “İki Evin Bir Kızı” adlı romanı, ondan habersiz şekilde bastırarak sürpriz yaptı.

Alışılagelmiş hediyelerin dışına çıkan Pütün, kitabı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için özel olarak hazırlattı. Gecikmeli de olsa eşine takdim edilen sürpriz, hem aile içinde hem de çevrede duygusal anlara sahne oldu.
Başkan Sezayi Pütün, yaptığı açıklamada kadınların hayatın her alanındaki rolüne dikkat çekerek, “Kadınların emeği ve fedakârlığı hayatın temelidir. Ben de eşime olan minnetimi farklı bir şekilde göstermek istedim. Tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Yıllara yayılan bir emeğin ürünü olan kitabın yazarı Gülseren Yanıkan Pütün ise süreci şu sözlerle anlattı: 2000 yılında yazmaya başladığı eseri uzun bir zamana yaydığını belirten Pütün, yaşadığı olayları anlık notlarla biriktirdiğini söyledi. Notlarını kimi zaman kibrit kutularına, kimi zaman gazete parçalarına yazdığını ifade eden Pütün, eşinin desteğiyle bu notları bir araya getirerek kitabı tamamladığını dile getirdi.
Eserde kendi hayatından kesitlere yer verdiğini anlatan Pütün, çocukluk döneminde yaşadığı ailevi süreçleri ve ilerleyen yıllarda geçirdiği böbrek nakli sürecini de kaleme aldığını belirtti. Kadınlara da mesaj veren Pütün, mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiğini vurguladı.

“İki Evin Bir Kızı” adlı roman, Beyağaç’ta düzenlenen kitap fuarında kurulan stantta okurlarla buluşurken, Başkan Pütün’ün sürprizi ilçede takdir toplayan bir jest olarak yorumlandı.




